Dagens


Suddiga bilder på dagens outfit.. men hoppas att dem duger ändå!
Klänning - Faith , Jeans-jacka - H&M , Cykelbyxor - Lindex , Hunter - Jolina + smycken.

Föreläsning hela dagen! (läs om du ORKAR..)

Hejhej!

Idag har skoldagen varit extremt lugn. Alla åttor var nämligen på föreläsning där Mietek Grocher berättade om hans uppfattning i koncentrationslägren under andra världskriget. Han var en som överlevde nio stycken koncentrationslägren. Han har varit med om ett och annat. Eller, riktigt mycket.

Efter föreläsningen fattar jag verkligen hur hårt livet var under den tiden. Allt kretsade runt döden. Judar i Polen blev fångar i koncentrationslägren och plågades mer och mer för varje dag som gick. Gravida kvinnor blev huggna i magen för att barnen skulle dö. På sjukhusen la dem de nyfödda barnen i säckar och kastade ner dem från tredje våning. Hemsk jag vet. Men det var absolut inte allt! Detta var en av de få sakerna som hände. 

På koncentrationslägrerna fanns två val: Antingen gasades man ihjäl eller så blev man slav och fick arbeta till döds. Och detta fick man inte välja själv, utan vakter pekade ut vilka som skulle gå till höger och vilka som skulle gå till vänster. På vänstersidan, där man gasades ihjäl, hade man ingen chans att överleva. Men på högra sidan hade man chans att få överleva och åka vidare till nästa läger och plågas ännu mer.

Visst är det hemskt? Finns så mycket mer som jag inte orkar skriva, men detta var en liten del av allt. Föreläsningen var jättebra och jag tror att nästan alla tyckte det var intressant. Det var nog första gången arenan har varit tyst med alla åttor samtidigt. Många grät. Även jag fick några tårar att börja rulla ner.

I slutet blev föreläsningen lite långdragen, men annars var det jättebra. Dagen var bättre än vanligt, gött att slippa idrott iallafall.. :P

IF DREAMS COULD BE REALIZED


JUICY COUTURE

En parfym som jag rekommenderar starkt, Juicy Couture's nya. Fick ett provrör med just denna parfymen i en tidning och föll direkt för den haha. Nu är det den jag använder också! Och hur söt är inte parfymflaskan? Dock var den ganska dyr, men ack så bra!

Grattis moder!

Grattis alla mammor!

Igår kväll gjorde jag och Julia världens goaste mousse-tårta till mami. Asgod!! Vi fick den till att se grym ut och den smakade jättegött. Lite senare drar familjen min till min farmor och firar resten av dagen där. Sen är det bara att "tagga" skoldagen imorgon. Hur sjutton ska man orka?

Nu blir det att hoppa in i duschen & sen fixa lite innan jag drar iväg igen. Pussar! ♥


Mobilblogg - God natt bloggen!

Efter nån timmas jobbande med Juli har jag konstaterat att vi är så himla bäst? Haha alltså... Yey, vad vi gjorde det bra! Vi är allt för bra, plutten. Som nu ligger och sover en meter framför mig, haha. Nawwwi! ;) Men skriver mer imorgon, puss å hej!

Myskväll

Blir att mysa med lite gott framför matchen här hemma. Heja BARCA!! Klart dem vinner liksom... Hehe! Sen blir det lite fix och trix med Julipuli, det är ju mors dag imorgon. Så se till att ha köpt något nu till era morsor! Visar senare vad vi köpt. :)

Ha en finfin kväll! Kramisar

HEELG!

Guuuuuuud vad härligt med helg! Nu ska jag bara va, göra absolut ingenting och bara ha det gött. Även om jag hade en kortvecka i skolan (två dagar. sjuk resten av veckan) så är jag så himla glad att det äntligen är helg. Tråkigaste skoldagarna nånsin typ... Fast dagen idag var rätt ok, haha.

Nästa vecka blir också en kortvecka. Vi går måndag-onsdag och sen är det mini-lov till tisdag. Hur gött?! Skolan tar verkligen kål på mig nu och jag pallar inte en dag till... typ! :P Tur att sommarlov finns.

En liten bild på pappa när jag hade spillt ut kaffe på honom.. Men han var lika glad för det!


haha goding!

Klippt av håret...

Då var det gjort! Drog till frissan och klippte av mig håret. Det är såååå kort!!! Bara skallen kvar.

Alltså, inte riktigt, men gud vad jag saknar mitt långa hår. Drog till HBC (bästa salongen nånsin!) och bad dem klippa av de slitna topparna. Haha shit vad jag hade slitit hår alltså.. Skäms på mig. Så jag tvingade mig själv att klippa av allt slitna & då blev det en aning kortare. Vad kan det ha vart? 3-4 centimeter? Och dem skulle jag gärna ha tagit tillbaks.

Nåja, blev av med det slitna iallfall! Kan ju inte gå runt som ett fult troll om dagarna. Men lyckligtvis växer mitt hår så otroligt fort så det ska nog bli finfint i sommar.  3 centimeter. Haha, aa, det är mycket att oroa sig för.



före med lockigt

Hanna Joelsson - bilder

HANNA JOELSSON BILDER


Börjar må bättre...

Hej bloggen!

Mår betydligt bättre nu än vad jag gjorde i morse och igår. Är fortfarande lite snuvig och har slem i halsen, men wathever!? Det betyder ju att jag snart är FRISK!!

Ni vill inte veta hur jag mådde i morse.. Alltså helt ärligt ville jag bara dö. Hade så ont i magen att det slutade att jag la mig på golvet och satte på en lugnande film på mobilen. Var ju även förkyld så det gjorde det ju ännu värre. Men fatta vad ont jag hade.. Ville bara spy. Men icke sa nicke! Efter en stund, när jag hade sprungit runt överallt och hade fått damp, kastade jag mig ner på golvet och försökte tänka på något annat. Satte på Twilight på mobilen och koncentrerade mig stadigt på det. Funkade faktiskt! Så sjukt skönt att det är över...

Imorgon blir det skola för min del! Hoppas jag iallafall. Orkar inte vara sjuk mer så jag får vila nu det sista och försöka bli frisk till imorgon. Yup, that's it! Tänkte ta och äta något nu, men hörs senare, puss och kram!

jag saknar underbaraste, varmaste new york. saknar all folkträngsel, saknar tutandet, saknar alla avenyer och gator, saknar värmen... vill tillbaka!


Skolavslutnings-klänning

Här är min fantastiskt fina avslutningsklänning, som ni inte får se! Än. ;) Skrev redan ett inlägg om den i New York, men det funkade inte pga mms-bloggning. Det gick tydligen inte att skicka mms i USA, inte för min del iallafall. Klänningen är köpt på Forever 21, hade beslutsångest mellan två liknande klänningar. Men så valde jag denna och jag är så nöjd att jag spricker! :)

Skorna är även dom köpta i New York. Köpte dom inne på Famous Footwear och kommer från märket Zodiac. Mycket nöjd med dessa också! Nu är det bara detaljer som fattas.

SJUK

Hej!

Bloggen fick lida lite igår pga min fruktansvärda förkyldning som jag skrev om för någon dag sen. Den tar verkligen kål på mig... Igår hade jag feber och allt detdär men förkyldning + huvudvärk. Idag har febern gått över, men jag är fortfarande förkyld. Typ omringad av snorpapper haha.

Nu får jag fördriva tiden med lite film på youtube och så.. Kan inte ta mig ur sängen så jag får la typ ligga här och vänta på att jag ska bli frisk. Men simma lugnt hörrni!

NEW YORK 2011

New York, New York... Hur ska man beskriva New York? Fantastiskt. Eller, det beror på vad man är för människa och vad man gillar att göra, men detta passar verkligen mig.

För ungefär en vecka sedan, på lördag morgon, åkte vi till Landvetter för att checka in oss och väskorna för att sedan åka vidare till London där vi skulle byta plan. Väl i London började vi orientera oss fram i världens näst största flygplats. Vi hade bara några timmar på oss att checka in och hoppa på planet. Och det klarade vi, som tur var.

När vi kom fram till New York var det lite mulet, men fortfarande välidgt varmt. Vi tog taxin till vårt hotell i New Jersey, LaQuinta, där vi rusade in i vår svit och slängde oss i sängarna. Vi hade nämligen fått leva om dygnet (det ligger 6 timmar efter). Men nyfikna som vi var tog vi bussen till NYC och började utforska staden. Det var som att kliva in i en film. Taxibilar tutandes överallt, folk springandes på gatorna och miljoners affärer överallt. Den kvällen gick vi upp i Empire State Building, New York's högsta byggnad. Väldigt mäktigt! Fast kylan strök sig in över staden så vi åkte tillbaka till hotellet och sov.

Det finns så himla mycket att göra i New York. Folk kanske bara tänker på shopping, men åh nej, det är så mycket mer. Självklart finns det otroligt mycket shopping där, men man får ju inte glömma sevärdigheter. Frihetsgudinnan, alla höga byggnader, Ground zero, muséer, Broklyn Bridge, Central park m.m. Sen blev det ju en hel del shopping också.

Jag uppfattade NY på ett annat sätt innan jag kom dit, så jag tror verkligen man ändrar uppfattning när man verkligen är där. Detta var en underbar resa och jag kommer aldrig glömma den. Så ni som funderar på att åka till New York, gör det! Rekommenderar det starkt. Speciellt om man vill köpa converse och väskor. Converse kostar mellan 250-400 kronor och märkesväskorna brukar också ha lägre pris än i Sverige. Annars är priser på kläder osv samma som i Sverige ungefär.

Skrev ju tidigare att jag inte orkade lägga in bilder idag, MEN jag kan lägga in några iallafall. De bästa bilderna är på mammas kamera, typ kvällar i Time Square. Dem lägger jag in senare. Men här har ni några från min kamera iaf! :)

i ♥ mat i luften! man får ju mat 24/7 och det är alltid så gott... detta var frukosten på flyg 1 till london!


framme på london heathrow & en fika på starbucks. favoritcafét! fanns på nästan varje gata i ny


sen hoppade vi på flyget till usa! och självklart är det bästa med flygen tv-skärmarna. denna gången fanns hur många filmer som helst, låtar, spel, serier m.m. så man kunde kolla på vad man ville nästan!


första kvällen, broadway.


papi o mami på broklyn bridge här om dan





I'm home!

Heeej världen! Jag är hemma!

Flygresan gick bra, kunde sova på båda flygen. Som sagt blev det första flyget till London inställt så vi fick bli ombokade helt och hållet och fick istället ta ett flyg till Paris och sedan ett flyg därifrån hem till Göteborg. Visst, det gick bra det med. Bara att flygplatserna runt om i världen (då snackar vi om dom största, typ usa:, london och paris) är så himla stora. Det går bussar hit och dit till olika gater och för att komma till en gate tar det kanske 15 min med buss.. Så vi hade rätt bråttom i Paris.

Hur som helst, jag är glad att inte behöva sitta på et flyg mer. Men desto surare över att få komma hem. Kommer sakna USA som tusan alltså... Vill inte tillbaka till skolan, vill inte tillbaka till Borås. Det är så kallt här!... Och det som gör det ännu värre är att jag har åkt på en till förkyldning (!!!!!!!!) och det var galet jobbigt med halsont och feber på resan hem. Men men, pepprar i mig massa alvedon och asbra halstabletter som vi köpte i NY.

Hur ska jag göra med bilderna? Ska jag kanske lägga in dem idag? Är ni nyfikna eller? :)


utanför flygplatsen igår. känns som om det var idag, men det är bara tidsomställningen som knasar till det


Update: Kollade igenom bilderna nu & dem är tusentals! Orkar nog inte lägga upp dom idag.. Men vi får se! Har nämligen mycket och göra nu

Ändrad planer! Flyget går vid 10 så nu har...

Ändrad planer! Flyget går vid 10 så nu har vi lång tid kvar här i New York. Tur att man får stanna ett litet tag till iallafall, jag är inte redo att lämna USA än.. Älskar detta stället! Men vi hörs la senare, kommer hem imorgon (söndag) halv tre, svensk tid. Nu blir det att dra ut och sola, puss och kram!


PUSS

Nu drar jag till flygplatsen! Flyget gar inte forran ikvall, men hejhej!

Bildlöst inlägg

God morgon allesammans. Förlåt för usel uppdatering, men jag hatar att blogga utan bilder. Försökte mms-blogga igår men tydligen gick inte det heller.. Nu får jag ta och blogga via safari istället, alltså utan bilder. Tråkigt, ellerhur?!

Ska kanske berätta lite om gårdagen? Jo, jag och familjen gick på Pirates-premiären (premiären i USA var först igår natt) där vi först såg röda mattan med alla kändisar haha. Sen backstage! Ni får se bilder senare... Träffade även

Aminat från top model i stan. Fett trevligt! :)
Nu är det dags för att strosa runt på stan igen och försöka hinna med allt vi inte har gjort än. Imorgon kväll är det dags att bege sig mot flygplatsen igen. AFSHJDKDL, jag vill inte hem!! Vill stanna kvar här för evigt. I love NY.

Bilder från premiären. OBS!! DÅLIGA KVALITÉ BILDER PGA BLIXTEN I MÖRKRET!!


papi och


lady gaga var där


.. och elton och justin bieber

Fixar tydligare bilder senare! PUSS

Mobilblogg - God morgon...

God morgon på er! Här i New York är klockan 06.06 oc har precis blivit väckt av familjen som låg o snicksnackade. Surt.. Hade hellre sovit ett par timmar till. Men men.. Hur mår ni då? I Sverige är klockan lite över tolv så för er är skoldagen slut snart. Härligt eller? Jag ska iallafall snart gå ner till frukostbuffén och käka. Sen är det dags för shopping! Jag verkligen älskar USA, jag skulle gärna stannat kvar här i resten av mitt liv. Jag trivs här. Otroligt mycket.

Glömde sladden...

Hej hörrni!

Sitter nere i restaurangen och har precis ätit världens goaste frukostbuffet. Satta mig sedan vid en dator och började leta efter ett "minneskort-uttag" till datorn. Och det fanns inget! Glömde även sladden. Så nu blir det utan bilder härifrån... O gtg, men vi höres snart igen, kramis!


var uppe i epmpire state building igår, och då såg det ut ungefär såhär!


I London!

Hej! Ar nu pa varldens nast storsta flygplats, i London! Bloggar fran en iPad som jag hittade i en affar, Nice... Ska med flyget till new York nu, sa hej sa lange! Puss

Famme på Landvetter! Next up: Incheckning!!

img_0383 (MMS)

Famme på Landvetter! Next up: Incheckning!!


Ready, set, go!

Nu är allt klart här hemma, resefebern är som max & är så himla excited. Pengar, pass, kamera, mobil.. Check! Nu är jag redo att bege mig mot flygplatsen. Och hörrni, bloggningen... Vi får se om jag tar o bloggar något under resan eller om jag skriver nån sms-blogg då och då. Det har ju gått bra på tidigare utlandsresor, men det beror ju på om jag hittar något bra internetcafé. Ska tydligen finnas ett på hotellet. Så vi får se! Vi höres o synes, puss puss puss !!!

Kaffepaus

Jag och Julia tog en liten paus från packandet och tog varsin cappuccino och snackade om allt och inget. Om några timmar (då snackar vi om sisådär 9-10 timmar) är det dags att bege sig mot Landvetter och hoppa på planet mot London. Sen vidare mot USA. Känns underbart! Efter en lång väntan är man äntligen här. Nu. Snacka om häärligt.

Får nog gå och ta tag i packningen, även om jag inte ska ha med mig alls mycket. Får bli ett par tröjor och tandborste m.m. Resten köper jag där! :)

Dagens



Hade inte tid att ta bra kort på dagens outfit så det fick bli lite halvdåliga, oredigerade bilder. Detta hade jag iallafall på mig idag!
Vit blus - Chelsea, Shorts - Replay, Sjal & Hunter - Jolina + armband.

THE CARIBBEAN

Mami och papi kom nyss hem med denna efter de vart och handlat. Smaskens! :) Och eftersom jag älskar allt med banan i (förutom att jag hatar att bara äta banan) så var denna jättegod.Var nere vid Ica igår och såg att dem fanns där, men då blev det Ben & Jerry's istället. Nu blir det mys framför tvn! Pussar och kramar ♥

Varit och växlat pengar

Nu har jag en bunt med dollar i handen och nu känns det verkligen nära. Jag är verkligen redo för shopping! På lördag drar jag till storstaden. In med pengarna i kassaskåpet, plugga järnet, sov och upp till Landvetter. Detta känns som en ganska bra vecka.

Hunkydory


Dagens outfit bestod av Hunkydory-blus från Jolina, shorts från Lee + vita converse och armband.

Stekt

Jag och Linn i skolan idag. Vädret är på topp så var tvungen att dra ut och sola på rasten. Så himla skönt!
Från klockan två hade vi sedan orientering i lite drygt en timma. Fattar ni hur varmt det var elle? Springa en timma i 31 grader. I skuggan var det ju såklart lite kyligare så det var gött att springa inne i skogen. 

Hur är det med er då? Hoppas ni har det bra i värmen. Man måste ju passa på! Jag har iallafall jätteont i huvudet, så ska ta en alvedon. Sen blir det plugg igen! Oh god....

Barbent


Idag drog jag på mig en blus från kappahl, shorts från replay, cykelbyxor från lindex och hunter från jolina. Snacka om att man älskar vädret

Mobilblogg - Livet leker

Haj! Sitter ni också ute i solen eller? Det gör iallafall jag så förlåt för dålig uppdatering. Lovade ju att slinka in ett inlägg igår men det blev lite ändrade planer.. Solen är min bästa vän. Och var tvungen att läsa ut en 500-siders bok, så inte en chans att jag tog fram datorn eller mobilen. Kanske att jag bloggar till kvällen igen, om jag inte pluggar dvs. Mycket som ska göras nu när det är deadline-vecka! På fredag ska alla mina arbeten vara inlämnade. Ha det bra, kramis

Mobilblogg - Tar dagen imorgon...

Tar dagen imorgon istället, orkar inte skriva vad jag har gjort just nu. Har iaf läst en hel del nu på kvällen & förkylningen håller fortfarande i sig, så nu är det dags o sova. Ligger redan i sängen o ska bara skriva klart o sen sova. Får se hur lätt det blir när jag får nysattacker hela tiden. Usch... Å sen blir det bara till o tagga morgondagen med massa plugg. Veckan jag har framför mig är deadline och då måste allt vara inlämnat och klart. Men vi höres imorn! Puss

God morgon

Sitter ute på balkonen och fikar med mami. Solen lyser över Borås idag och jag ska dra ner mot stan lite senare. Först en kopp och boken!

Halsen dödar mig

Vad ska jag säga? Går och blir sjuk när värmen (och helgen!) kommer tillbaks. Halsen dödar mig. VAD SKA JAG GÖRA???? Halsont är en av de värsta sakerna som finns, typ... Kill me?! :(

En sak som glädjer mig är att det är fredag + allt godis som finns här hemma. Mums! :) Ikväll blir det myspys och att kolla Twilight som kommer på TV. Tänkte passa på och se den när jag har en hel bok framför mig att läsa. Och den är på ENGELSKA. Hah, och jag som hatar att läsa på svenska...

Önskar er en fin fredagskväll! Skriver kanske senare, pusspuss ♥


jag när jag kom hem. halstabletter nu!!!!


Snicksnack gällande skolavslutningskläder

Hjälp, är det bara jag som inte har hittat något till skolavslutningen än? På bussen, i skolan, på stan, överallt hör man folk snacka om att dem redan hittat. Och vissa säger att det är ganska bråttom så att det inte tar slut som det kan göra om ett par veckor.

Själv har jag inte hittat nånting... Eller, jag har inte tittat än. Men det går ju så himla fort?! Fast det är ju iofs himla gött ;) Jag tror det blir en vit i år iallafall, den klassiska och bästa färgen. Fast en utav mina favoritklänningar var faktiskt blå. Oh my god vad snygg den var!! Har tyvärr ingen bild på den, men den användes flitigt den sommaren.


hittade några bilder i arkivet sen förra året. det var en riktig piss-avslutning! alla tjejer frös med sina bara ben, våta grässtrån i skorna och ett enda stort paraplyhav. usch nej, det var inte kul det. hoppas på en fin avnslutning i år iallafall! men man vet ju aldrig med borås...

1/2 hemstudiedag

Hallå gott folk!

Allt bra eller? Jag mår rätt bra, men är sjukt trött. Som tur var så var det halv hemstudiedag i skolan så vi slutade elva. Fett med gött alltså.

Annars då... Jag sitter och trökar lite smått. Har precis stigit ur duschen och kollat på några gamla avsnitt av TSLOTAT. Snart blir det la att plugga lite till matteprovet på tisdag. Om jag orkar, höhö :P
Och justja, kom på nu att det är nästa vecka vi åker. Nästa vecka!! Helt stört... Nyss var det liksom "bara" två månader och nu är det nästa vecka. Shit vad tiden går fort. Då är det typ snart jag ska välja det tuffaste valet i mitt framtida liv? Typ?

Hörs sen, puss puss ♥

detta blir min kompis idag! poss på den

Goooodis!

Men kolla eller?! Fick hem hela 2 kg godis från Borås Tidning. Ni vet Julia skickade in en bild på några snygga påskägg vi hade fått av Tarja. Och hon vann! :) Jippi, så nu har jag 2 FETA KG godis på bordet framför. Julia äter ju inte godis så då blir det väl jag som får käka? Mamma och pappa kanske?


Mobilblogg - Pluggar...

Sitter och pluggar matte medan jag käkar på en massa frukt. Frukt är det bästa sättet att komma igång med plugget! Iaf för mig, har pluggat en massor nu ;)

Skola imorn...

Tjenna folket!

Hur mår ni? Jag mår finfint. Har just ätit världens godaste kladdkaka i världshistorien, jag skojar inte. Nutella-kladdkaka typ. Greta & Anna i stan hade gjort en sådan och visat på bloggen, så mamma hade gått till Hjärterum och frågat efter recept (samma ägare som G&A). Vi fick inte receptet till hundra procent, utan vi fick det lite på måfå. Men gud så gott!

Kom hem från Sofia för en stund sedan. Hängde nere på kortegen igår, aschill men kallt. Vi gick ju barbent när det började bli kallt på kvällen.. Men det fixade vi med filtar och barnfilmer när vi kom hem! Så mysigt. :)

Kom också på att det är skola imorn. Gaaah, jag dör på skolan! Måste plugga men min hjärna fattar ju NADA längre?!?! Måste ju ta upp matten ändå, så.. Wish me good luck.

bild från deras blogg


RSS 2.0